02

Trajectòria

Ignasi Henderson pianista, flautista i clavecinista d’origen anglo-xinès-català, centra tot els seus estudis musicals a Barcelona, lloc de naixement.

Comença a estudiar piano, solfeig i Teoria de la Música, a l’edat dels set anys a Barcelona, ciutat en la qual ha realitzat tots els seus estudis musicals posteriors. Obté el diploma elemental de piano I des de 1987 estudia amb Paulina Angel, a més d’haver cursat Màster Classes amb Carlota Garriga. Als setze comença a estudiar flauta travessera amb Bàrbara Lynn, Catedràtica de la Musikhochschule de Stuttgart. Contínua els seus estudis i obté el títol de professor Superior de Flauta Travessera l’any 1987. A partir d’aquest moment treballa amb Claudi Arimany, amb el qual perfecciona la seva tècnica al llarg de deu anys. Completa la seva formació a través de diversos cursos amb J.P. RampalMaxence Larrieau i Alain Marion.

La seva activitat concertística li ha portat a actuar en diversos punts de la geografia espanyola, així com a l’estranger, destacant els recitals en el «Victòria Concert Hall» de Singapur (l’enregistrament del qual recull el CD homònim) I en el «City Hall» de Hong Kong. L’acolliment que aquests concerts promou posteriors concerts a Orient, rebuts amb gran èxit de públic i crítica. En 1994 registra en directe la seva presentació en l’Ateneu Barcelonès al costat del pianista Joan Massià, publicada en el seu CD «Concert Ateneu Barceloní». El seu primer CD es titula «Romantic Flute«, amb obres per a flauta i piano de l’època Romàntica i s’edita a l’any següent.

 

 

CONCERTS
Hong Kong

Hong Kong City Hall Theater

Singapur

Victoria Hall Singapur

Brussel·les

Parlament Europeu a Brussel·les

Europa

Gira per Europa amb Núria Espert

Barcelona

Ateneu Barcelona

Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona

Llotja Acadèmia d’Art de Sant Jordi

Flautista que torna al piano després d’anys de dedicació

En 1999, va perdre completament l’ús de la visió. A través del Fons per a Iniciatives Culturals de l’ONCE, ha editat en 2004 el CD «Evocació-Música per a Flauta i Guitarra», acompanyat pel guitarrista Sebastián Gutiérrez, amb el qual ha realitzat concerts al llarg de la geografia espanyola. En 2010 es publica el CD anomenat «Recital at Singapore Victoria Concert Hall». A través de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, va editar el CD de poesia i música «La llum de la paraula». En 2013, edita «Piano Music, vol. 1″, el seu primer àlbum com a pianista.Com a pianista també publica «Miscelánea» i «Shumann» l’any 2014.

«Ya son casi 20 años de trabajar con Ignacio ininterrumpidamente, soy lo que él muy generosamente llama «sus ojos». La certeza de un ser que en cada encuentro de trabajo me permite atisbar su poderosa relación con la Música.» ( Ramon Potes )

Técnica d’estudi

En quedar-se invident, ha de canviar la seva tècnica d’estudi. Amb l’ajuda d’una persona, ha de memoritzar nota per nota tots els detalls de la partitura, per tal de poder tocar la melodia sencera.